Tjek din grund inden du graver

Overgravede ledninger kan være både besværlige og farlige. Du skal derfor forberede dig godt, inden du stikker spaden i jorden, og tjek blandt andet kloaktegninger.

 

Jeg vil i følgende afsnit, komme ind på, hvad du kan gøre, hvis du er bekymret for at grave på din grund. Du kan bruge forskellige midler til netop at tjekke dette uden at ramme nogle rør eller ledninger.

 

Hvilke rør og ledninger kan ligge i jorden?

Hvis du har brug for at grave i din have eller på din grund, skal du være opmærksom på, at der kan ligge både rør og ledninger gemt under overfladen.

 

Du kan støde på følgende ledninger og rør i jorden; vandrør, fjernvarmeledninger, kloakledninger, elkabler, telefonkabler, internetkabler, fælles antenneanlæg, gasledninger og olietankledninger. Det er mange ledninger, så inden du sætter spaden i jorden, er det derfor en god idé at undersøge, hvad der ligge gemt i jorden.

 

Hvordan finder du ud af hvilke rør, der ligger i din jord?

Kommunen ved, hvilke kloakrør der er på din grund, og mange af de øvrige rør, ledninger og kabler er såkaldte forsyningsledninger til el, gas og fjernvarme. Her er det de respektive udbydere og forsyningsselskaber, som kan fortælle dig, om hvor der er rør, ledninger og kabler på din grund.

 

Hvis du selv vil finde ud af hvor rør, ledninger og kabler befinder sig på din grund, så kan du også bruge en kabelsøger. En kabelsøger kan anvendes til at finde nedgravede kabler og sporing af varme – og vandrør. Nogle kabelsøgere har også ekstrafunktioner, der gør det lettere at bruge. eksempelvis leveres nogle kabelsøgere med en sender og en modtager, så du kan få et bedre overblik over rør og kabler på din grund.

 

Med en kabelsøger, kan du lave en oversigt over de forskellige rør og ledninger på din grund, og det kan du gøre på en af de tegninger, du kan få fra enten kommunen eller et forsyningsselskab. Det kan være en god idé at lave et system med forskellige farver til de enkelte ledninger, så plantegninger er mere overskuelig.

 

Denne kabelsøger hjælper dig med at skabe et overblik over ledninger og rør i din have

Ledninger, rør og kabler på din grund er i princippet dit ansvar, så hvis du kommer til at ramme en af disse og ødelægge dem, så er det dit ansvar at reparere det, og det ville være ærgerligt.

 

Jeg har testet mange kabelsøgere fra forskellige producenter, og den som var mest præcis i forhold til, hvor kablerne og ledningerne befandt sig, var kabelsøgerne fra C-TV. Med en kabelsøger fra dem, kunne jeg skabe et fuldstændigt overblik over alle de rør og ledninger der befandt sig i min have, og det lykkedes mig, at grave i min have uden at ramme nogle rør eller ledninger.

 

C-TV har professionelt udstyr, og du slipper for dyre omkostninger ved at hyre en fagmand til at hjælpe dig med sporing af ledninger og rør. Jeg kan derfor anbefale at købe en kabelsøger fra C-TV, da du får det bedste produkt til en god pris.