Sådan fungerer magistrenes A-kasse

Det kan være en god idé at anskaffe sig en A-kasse. Dette er både hvis du er studerende eller i arbejde. En A-kasse er en arbejdsløshedskasse, som du betaler et lille beløb til hver måned. Hvis du betaler til en a-kasse, betyder det, at du er sikret dagpenge hvis du skulle blive arbejdsløs. På den måde er du sikret, hvis du bliver fyret fra dit job. Der er derfor rigtig mange som vælger at betale til en A-kasse hver måned.

Læs videre, og hør mere om magistrenes a-kasse, og om hvordan du vælger en a kasse.

Magistrenes a-kasse

Magistrenes a-kasse var i starten ment til humanister, men er senere også blevet tilpasset de samfundsfaglige studerende og arbejdere. Ligeså er det også ment til de studerende inden for naturvidenskab samt de arbejdende. Er du ny studerende i Magistrenes a-kasse, behøver du ikke at betale til a-kassen det første år. Herefter betaler du et lille beløb hver måned.

Hos magistrene kan du desuden blive vejledet omkring dit studie og dine fremtidsudsigter. Er du usikker på, hvad du skal bruge dine nye kompetencer til, kan du altså aftale et møde med en vejleder fra MA. Der afholdes ligeledes forskellige kurser du kan melde dig til, hvis du er medlem. Dette er fx kurser omkring hvordan man kommer nemt i arbejde, kurser i Excel og meget mere.

Læs mere om magistrenes a-kasse, og se hvilke tilbud, som kunne passe til dig og din situation.

Tag imod den hjælp du kan få

Vælger du at melde dig ind i magistrenes a-kasse, kan det være en god idé at melde dig til de kurser, som du nu engang har mulighed for at deltage i. Det kan fx forbedre dit CV hvis du nu har deltaget i et kursus om Excel. Betaler du altså alligevel, så tag imod den hjælp som du kan få.

Vejledning kan også være et rigtig fint tilbud at få. Nogle gange kan vejledning betyde en hel del mere, end man lige umiddelbart går og tror. Måske har du nogle udfordringer, som du endnu ikke har forudset, og det kan en vejleder gøre dig opmærksom på, og hjælpe dig med.

Selvfølgelig er det egentlige mål med en a-kasse, at kunne modtage hjælp, om du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Dog er det en god idé, at modtage den hjælp som du nu engang har mulighed for at få.

Overvej andre forsikringer

Hos magistrene har du ligeledes mulighed for at købe andre forsikringer. Dette er fx indbo forsikring, som du, samtidig med dit køb af a-kasse, har mulighed for at købe. Du kan også købe en rejseforsikring, så du ikke skal bekymre dig om din sikkerhed og dine penge, når du er ude at rejse.

Der findes ligeledes en del andre tilbud om forsikringer fra magistrene, som du kan overveje. Med a-kasse og forsikringer, har du en del mere styr på fremtidige ulykker, hvorfor det også er populært at eje disse to ting.