Rens af tagrender – hvorfor er det så vigtigt?

Der er god sandsynlighed for, at du som så mange andre danskere, har stillet dig selv samme spørgsmål, som du ser i overskriften her.

For tagrender er bare ikke den mest spændende eller sexede del af et hjem, og dermed er det også sjældent det, som vi tænker på, når vi skal vedligeholde boligen.

Men i dag inkluderer vedligeholdelse af et hjem altså også, at de her tagrender bliver renset og støvsuget. Det er en proces, hvor enten en professionel eller dig selv fjerner alt det skidt og alt det nedfald, såsom blade, der skulle være endt i tagrenden. Nedenfor kan du læse om flere grunde til, hvorfor du skal huske denne rensning.

Slip for at vandet flyder over

I Danmark, der får en gennemsnitlig tagrende cirka 100 tons vand om året. Det er rigtigt, rigtigt meget – prøv at forestil dig, hvis alt det vand en dag begyndte at fosse udover tagrenden.

For ofte sker det, at vandet ikke har noget sted at løbe hen, eller måske ikke kan løbe hurtigt nok igennem tagrenden. Det betyder altså, at vandet må et andet sted hen – og det vil være udover kanten.

Dette kan selvfølgeligt være træls, hvis man skulle gå under og få det i nakken, men det er også bare træls, at fliserne under tagrenden altid er våde, for selv i mere tørre perioder, så kan vandet jo hobe sig op.

Mindre svamp, færre bekymringer

Svamp er efterhånden et fænomen, som rammer alt for mange danskere i dag. Det kan være utroligt træls, fordi det først og fremmest ikke er behageligt, da det er dårligt for indeklimaet. Derudover kan det også drastisk nedsætte værdien af boligen, og det kan også koste mange penge at udbedre.

Svamp forekommer for eksempel ved, at regnvand trænger ind ved vinduer og lignende og kommer ind i bygningens vægge. Dette kunne for eksempel ske ved, at en tagrende ikke kan holde på alt vandet, som ender i den, og som derved vil lade det rende ned ad muren i stedet.

Rens af tagrender er jo netop med til at forebygge det. Vandet bliver her ledt det rigtige sted hen, i stedet for at køre ned ad muren. Det vil betyde, at der lige pludseligt er meget mindre chance for at få svamp i boligen – så længe tagrenden er vedligeholdt ordentligt!

Ikke mere bøvl med forsikringer

Når det kommer til at skulle håndtere forsikringen, så kender vi alle bøvlet. De vil se dokumentation, og når man står med et problem, så er det nogle gange lidt lettere bare at smide håndklædet i ringen og betale for det selv.

Men sådan bør det jo ikke være! Tagrender er her ingen undtagelse, for de skal vedligeholdes, så du slipper for dette.

Og denne vedligeholdelse indebærer blandt andet, at der rent faktisk bliver renset. Hvis forsikringen skal gælde, så skal der på en eller anden måde kunne vises, at tagrenden er blevet behandlet ordentligt, så man kan få sine penge for det.

Dette er også grunden til, at rigtigt mange håndværkere, som renser og støvsuger tagrender, vil vælge at give dig et album af før/efter-billeder med i hånden. Dette kan du nemlig have med til forsikringen som bevis på, at du rent faktisk har behandlet dine tagrender ordentligt og holdt dem i god stand.

Ved at få udført ordentlig rens af tagrender, så er der altså et helt væld af problemer, som du lige pludseligt slipper for at rende ind i. Dette gør det nemmere at vedligeholde boligen, og samtidig kan det i sidste ende faktisk spare dig penge – og det kan vi vel alle lide!