Indret haven med en markise: du kommer ikke til at fortryde det!

Når man er haveejer, så har man en fantastisk mulighed for at skabe en lækker have, som man kan nyde, når det er sommer. En hyggelig haveindretning gør haven langt mere indbydende og være i, og selvom solen ikke skinner mest her i Danmark, så har vi ofte nogle gode sommermåneder, hvor lyset virkelig kommer frem. Måske du skal overveje, om der er noget, du gerne vil ændre på din have for at få en mere indbydende indretning? Du kan med fordel overveje, om det kunne være noget med en markise til haven.

Hvad er en markise for noget?

Du ved sikkert, hvad en markise er – men det er ikke sikkert, at du kender det på navnet. En markise er en form for overdækning, som mange f.eks. bruger over deres terrasse, så de har mulighed for at skygge for solen. For selvom solen er rar, så kan der være tidspunkter, hvor den også kan være forstyrrende, og hvor det kan være en fordel, at man lige kan dække med en markise til haven.

Hvor køber man en markise?

Find markiser her allerede i dag, og så kan du være klar til næste sommer, hvor solen forhåbentlig skinner igen. Markiser kan komme i mange forskellige prisklasser og i flere forskellige modeller, så du gør dig klogt i at kigge udvalget godt igennem, før du tager det endelig valg omkring, hvilket markise du skal have til din have.

Muliggør udendørs arbejde med en markise i haven

Hvis du f.eks. gerne vil have muligheden for at arbejde udenfor, når vejret er godt, så kan en markise være med til at muliggøre dette. Det er f.eks. svært at se, hvad der foregår på ens skærm, hvis man arbejder fra en computer, når man sidder i solen. Derfor kan du med skyggen fra en markise nemt arbejde udenfor, så du kan nyde det gode vejr, mens du tjener penge.

Pas på solen i haven med en markise

Til trods for at solen er rar, er den også skadelig. Huden bliver tyndere, når solen stråler varmer den, og det kan både give anledning til rynker – men også noget langt mere alvorligt som hudkræft. Derfor har man lavet solrådene, der skal gøre det nemmere for folk at vide, hvordan man bedst beskytter sig mod solen om sommeren. Her er det f.eks. bedst at være uden for solens stråler mellem 12 og 15, da det er i dette tidsrum, at strålerne er kraftigst. Her kan du med fordel sidde under din markise, så du beskytter dig selv og din hud mod de skadelige stråler.

En markise med motor gør det nemt

Det er intet besvær at operere en markise, og det kan gøres endnu nemmere, hvis du vælger en markise med motor. Så skal der ikke mere til end et tryk på en knap, før markisen foldes ud og danner skygge over terrassen. Det kan være, at du skal ind og lede efter den perfekte markise til din have?