Festkager i Odense er et hit

Festkager er lækre og bruges i mange forskellige anledninger, herunder dåb, konfirmation, bryllup, familiefester, fødselsdage og lignende. Odense har mange skønne kagebutikker, som byder på eventyrlige festkager. Hvis du har planer om at kaste dig ud i et festkage-projekt, så tag forbi en af butikkerne og få inspiration. Besøg denne side for at se hvor mange forskellige festkager man kan lave.

Gode råd til festkager:

For konditor bagere med mange års erfaring indenfor feltet, er det en leg at dekorere smukke og forskelligartede festkager. Konditor bagerne bliver udfordret i deres kreativitet ud fra kundernes ønsker, og leverer gang på gang utrolig smukke og tilfredse resultater. Nogle amatør bagere tror, at det er nemt at efterligne professionelles kager. Sandheden plejer dog at være en hel anden. Her kommer der nogle råd til dekoration fra Odenses konditorbagere:

  1. Frugtfarve.

Tuberne, som frugtfarve er i, har som regel et stort hul. Derfor kommer man typisk til, at hælde for meget frugtfarve i dejen. En god ide er, at hælde frugtfarven over i flasker med et lille hul. På den måde kan man bedre styre mængden af frugtfarve, der kommer ud.

  1. For hård fondant.

Hvis man har haft fondant liggende i længere tid og den er blevet hård, så kan den sagtens bruges. Kom noget vand i fondanten og ælt det godt sammen, så klumpen bliver smidig. Man kan også tage fondanten ud af køleskabet et døgn før man skal bruge den. Herved får fondanten stuetemperatur, og er medgørlig til bagningen.

  1. Lim til fondant.

Når du skal lave figurer i fondant og skal lime forskellige dele sammen, så er vand ikke altid nok. Derfor er det en god ide, at tage en lille klump fondant og rører i vandet. På denne måde bliver fondanten lidt flydende, og fungerer bedre som lim.