Bør du reparere din telefon?

Vi lever i en kultur og en tid, hvor det er langt nemmere at smide noget ud, end det er at få det repareret. Det er ærgerligt, for det er hverken sundt for miljøet eller pengepungen i det lange løb. Det værste er, at det faktisk godt kunne være anderledes. Hvis vi ville, kunne vi sagtens lave mere holdbar teknologi, hvilket ville være til gavn for alle andre end fabrikanterne, der ville komme til at miste omsætning. Netop der ligger problemet, og det er et problem, der har hersket på stort set alle markeder i mange årtier. Der lyder sågar historier om, at en langt mere holdbar elpære blev opfundet, men at den aldrig kom på markedet, fordi de traditionelle glødepærer ville sprænge og give mere omsætning.

Derfor går din telefon i stykker efter et par år

Ingen steder er den dynamik mere tydelig i dag end hvad angår markedet or mobiltelefoner. De fleste har nok oplevet at batteriet på deres telefon efterhånden er nedkørt, eller at den godt kunne bruge en ny skærm. Problemet er bare, at det som oftest koster kassen, og at en ny telefon alligevel vil komme til at vare lang længere. Det behøver dog ikke at betyde, at vi bare skal give op, lade de store mobilfabrikanter få deres vilje, og købe nyt så snart det gamle går i stykker.

Find det gode og billige alternativ

Hvis klimaet eller markedsmonopoler er bare den mindste smule vigtige for en, bør man i stedet forsøge at finde frem til en måde, hvorpå man nemt kan få repareret sin telefon. Hvis man har en Samsung telefon, kan man med fordel forsøge at finde nogen, der har specialiseret sig i reparation af Samsung telefoner. Hvis du bor i på Nørrebro eller i København generelt, har du slet ikke nogen undskyldning, for der er masser af forretninger, der gør i reparation af Samsun på Nørrebro. Vær dog opmærksom på, at reparation af Samsung telefoner i København kan betyde mange ting. Nogle har kun styr på, hvordan man skifter en skærm, andre piller også gerne ved batteriet og meget andet.

 

Hvis du kigger lidt rundt, vil du også hurtigt opleve, at reparation af Samsung telefoner, og alle andre telefoner for den sags skyld, ikke nødvendigvis er så dyrt, som det virker til på overfladen. Med lidt knofedt kan du sagtens finde nogen, der udbyder både billig og god reparation af Samsung telefoner på Nørrebro. På den måde kan du både spare penge og undgå at bidrage til fabrikanternes klimaopslidende praksis.